DİYARBAKIR / BİSMİL - YUKARISALAT İLKOKULU

Mrt

Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı, Türk milletinin millî birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en güzel biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümü sebebiyle okulumuz kapsamında anma etkinlikleri düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Bismil Belediyesi´nin düzenlemiş olduğu Hacivat Karagöz gösterisini  öğrencilerimizde izleme fırsatı buldu. Çocuklar için hem eğlenceli hem eğitici güzel bir etkinlik oldu.Bu tür aktiviteler öğrencilerin  zihinsel ve sosyal açıdan gelişmesi için oldukça önem teşkil etmektedir.  Ayrıca gösteri sonunda öğrencilere kek ve meyve suyu dağıtımı yapıldı. Bu etkinliğinden dolayı Bismil Belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve  Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı  arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. Programa okullar gönüllü olarak katılmaktadır.

Program, Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives-Beslenme Dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda yeniden düzenlenen ve 20.09.2013 tarihinde imzalanan Protokol ile yürütülmektedir.

Nis

Anasınıfımızın sene içersinde yapmış oldukları etkinliklere ait fotoğraflarımızdan bazıları slaytta mevcuttur.

Mrt

OKULUMUZ 4-A SINIF ÖĞRETMENİ HÜSEYİN TAŞÇIER TARAFINDAN VELİLER ARASI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENİYOR! SON BAŞVURU TARİHİ 28 MART SAAT 13.30